Duitser Roger Schmidt nieuwe trainer van PSV

Duitser Roger Schmidt nieuwe trainer van PSV ANP

Roger Schmidt gaat vanaf het nieuwe voetbalseizoen aan de slag als trainer van PSV. De 52-jarige Duitser is de opvolger van Ernest Faber, die in december voor een half jaar werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Mark van Bommel. Schmidt ondertekent bij PSV een contract voor twee seizoenen.

"Roger stond bovenaan onze lijst en we zijn er ontzettend blij mee dat hij voor PSV gekozen heeft", zegt technisch manager John de Jong. "Bij PSV houden we van een bepaalde manier van voetballen. We willen graag de baas zijn op het veld. Roger denkt daar hetzelfde over. In mijn tijd als scout heb ik zijn Red Bull Salzburg en Bayer Leverkusen vaak zien spelen. Dat maakte telkens weer indruk op me. De energie waarmee die ploegen op zoek gingen naar het doel van de tegenstander, dat was echt mooi om te zien."

PSV was al enkele maanden met Schmidt in gesprek. De Duitser zat begin februari in de Johan Cruijff ArenA tijdens Ajax - PSV (1-0) op de tribune. "Natuurlijk kende ik de club beroepshalve, maar ik had geen specifieke kennis van de filosofie", zegt de trainer op de website van zijn nieuwe werkgever. "Tijdens de vele gesprekken met Toon Gerbrands en John de Jong kreeg ik een goed beeld van de manier van werken en besefte ik steeds nadrukkelijker dat de visie van PSV op topvoetbal bij me past. Daarnaast is elkaar kunnen vertrouwen een groot goed. Er is tot het zetten van de handtekeningen niets van onze ontmoetingen naar buiten gekomen. Voor mij is vertrouwen dé basis om met elkaar aan de slag te gaan."

Trainer van Salzburg

Als trainer van Salzburg schakelde Schmidt in februari 2014 Ajax uit in de Europa League. Ajax verloor in de ArenA met 3-0 en de return in Oostenrijk een week later met 3-1. Daarna werkte Schmidt bij Bayer Leverkusen, waar hij in maart 2017 werd ontslagen. Schmidt vertrok daarop naar de Chinese club Beijing Sinobo Guoan.

Schmidt wordt voorlopig nog niet gepresenteerd bij PSV. De trainer wil Faber, die na dit seizoen weer aan de slag gaat als hoofd van de jeugdopleiding, niet in de weg zitten. "Op mijn eerste werkdag zal ik uitgebreid de tijd nemen voor de media."

menu