Duitsland laat baanwielrenner Levy op eigen houtje naar EK gaan

Duitsland laat baanwielrenner Levy op eigen houtje naar EK gaan ANP

In navolging van de Nederlandse wielerbond heeft ook Duitsland besloten geen afvaardiging te sturen naar de Europese kampioenschappen in Bulgarije. De Duitse federatie BDR vindt de risico's vanwege het coronavirus te groot. Eén baanwielrenner gaat toch naar Plovdiv toe, Maximilian Levy.

De 33-jarige Levy maakt geen deel meer uit van de Duitse selectie die wordt gefinancierd door de overheid. Levy, de wereldkampioen van 2009 op het onderdeel keirin, moet daarom zelf zijn geld bij elkaar zien te fietsen. Op eigen verantwoordelijkheid gaat hij toch naar Plovdiv.

"Ik ben blij dat de BDR me de kans geeft om mijn werk te doen", zegt Levy, die olympische medailles pakte met de teamsprinters op de Olympische Spelen van 2008 en 2012. Hij werd ook diverse wereldkampioen op de teamsprint. "Ik neem de volledige verantwoordelijkheid en regel alles zelf, van de accommodatie tot aan de coronatesten voor mezelf en mijn begeleiders. Het is me het allemaal waard." De BDR geeft Levy groen licht om naar Bulgarije te gaan. "We hebben zijn wens uitvoerig besproken en geven hem deze kans om te starten", zegt vicevoorzitter Günter Schabel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu