Dumoulin: breukje in linkerpols

Tom Dumoulin heeft aan zijn val in de negentiende etappe van de Tour de France een breuk in het spaakbeen van zijn linkerarm overgehouden. Dat liet zijn ploeg Giant-Alpecin onder een licht voorbehoud weten. De renner is naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

Dumoulin moest na zijn tuimeling opgeven en onderging na de etappe bij de finish röntgenonderzoek. Daar kwam de breuk nabij zijn pols aan het licht. Nog niet duidelijk is of die blessure betekent dat hij definitief niet kan deelnemen aan de Olympische Spelen. Dumoulin gold als een van de favorieten voor het goud op de individuele tijdrit in Rio. Hij had zijn hele seizoen daarop afgestemd.

,,Er is een breukje in het bot van zijn pols geconstateerd, die niet doorloopt naar het gewricht. Het is een gunstige breuk. Met een beetje geluk kan Tom nog deelnemen aan de Spelen'', zei de ploegarts van Giant-Alpecin bij de NOS. Volgens de arts heeft de breuk normaal gesproken 25 dagen herstel nodig. De olympische wegrace is over vijftien dagen, de tijdrit vier dagen later. ,,We gaan ons best doen, zonder risico te nemen.''

Dumoulin voelde meteen na zijn val aan zijn pols en stapte niet veel later huilend af. Na zijn twee ritzeges eerder deze Tour en zijn tweede plaats donderdag in de klimtijdrit had de Limburger zich voorgenomen zonder overbodige inspanningen de Tour uit te rijden. In Rio wachtte immers een hoger doel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.