Durft Bauke Mollema nog in het wiel van Chris Froome te gaan zitten? (+video)

Bauke Mollema is klaar voor de Tour de France. Dat zei hij vrijdagochtend bij de persconferentie van zijn ploeg Trek-Segafredo in het Aloë Hotel in Les Herbiers. Eigenlijk ziet de Groninger nog het meest op tegen de agressiviteit van de Fransen jegens zijn opponent Chris Froome.

De Brit werd donderdagavond bij de presentatie van de ploegen luidkeels uitgejoeld na de Salbutamol-affaire, waarvoor hij overigens werd vrijgesproken.

In het wiel

Of Mollema nog in het wiel van Froome durft te gaan zitten tijdens een beklimming?
,,Nou, het zou best eens wat minder veilig kunnen zijn nu er zoveel agressie richting Froome uitgaat’’, klinkt het bezorgd uit de mond van de kopman. ,,Ik vind niet dat hij dit verdient, zeker niet nu hij is vrijgesproken. Ik hoop dat het goed gaat en dat niet een of andere idioot gekke dingen gaat doen.’’

Eigen kansen

Na zijn legendarische etappezege van vorig jaar, toen Mollema in dienst reed van Alberto Contador, mag hij dit jaar weer voor zijn eigen klassementskansen gaan. Mollema, wiens beste prestatie tot dusver de zesde plaats was in de acht La Grande Boucles die hij reed, heeft er een goed gevoel over.
,,Ik heb alles er voor gedaan en voel me goed en fit. Dat ik dit jaar weer de kopman ben, voelt vertrouwd. Ik zit meteen weer in de vaste routine, zoals ik dat in 2014, 2015 en 2016 ook had. Dat is lekker. Ik kijk heel erg uit naar de komende weken. Het is eerst zaak die eerste negen dagen op het vlakke goed door te komen. Als dat lukt en ik blijf goed gezond, dan weet ik zeker dat er op het eind een goed klassement in zit. Ik ben voor niemand bang.’’

Reportage

Zaterdag in Dagblad van het Noorden een uitgebreide reportage met de noorderlingen vanaf Noirmoutier-en-l’Île, het eilandje voor de Franse westkust waar de Tour de France dit weekend van start gaat.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.