E & O maakt het onnodig spannend tegen koploper

EMMEN Oosting E & O behaalde met 25-24 donderdagavond uiteindelijk een verdiende overwinning op AES Arnhem in een wedstrijd, die in de tweede helft spannender werd dan nodig was.

Door de zege komen de Emmenaren weer gelijk in punten met de koploper van de eresdivisie handbal. Daardoor is E & O nog helemaal in de race voor de play-off-wedstrijden voor promotie naar Bene-League. Na het ongelukkige verlies afgelopen weekeinde Venlo kon de thuisploeg zich hernieuwd puntenverlies niet meer veroorloven om het gat met AES Arnhem niet te groot te laten worden.

Daarvan bleek E & O met name voor rust volkomen doordrongen. Met snel en goed aanvalsspel, en leunend op een solide defensie, werden de Arnhemmers in de eerste helft bij tijd en wijle volkomen zoek gespeeld. Tegen de rust kroop er echter wat slordigheden in het spel van E & O, waarvan onder anderen de gevaarlijkste man van de Arnhemmers, Robin Schoenaker, kon profiteren.

Daardoor slonk de voorsprong bij rust naar 14-10 en kregen de bezoekers weer hoop op een goed resultaat. De tweede helft liet dan ook een strijdend AES Arnhem zien, dat de verdediging nu wel op orde had en puntje voor puntje naderbij kwam.

Vier geweldige reddingen op eind van Grouwe gaven de E & O-burger weer moed. Nu kwamen de Emmenaren in de slotminuut twee doelpunten voor en wonnen uiteindelijk de wedstrijd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.