E & O veegt de vloer aan met zwak Aristos

EMMEN De handballers van Oosting E & O zijn de nieuwe koplopers in de eredivisie. De Emmenaren boekten thuis een forse 38-14 overwinning op het machteloze Aristos uit Amsterdam.

Daardoor is E & O in punten gelijk gekomen met Swift Arnhem, dat echter een slechter doelsaldo heeft. Lions 2, dat tot dit weekeinde lijstaanvoerder was, verloor en staat nu met een punt achterstand derde.

E & O had in sporthal Angelslo op geen enkel moment enige moeite met het zwakke Aristos. De thuisploeg, met als uitblinkers Toby Trouw (9 doelpunten) en Daan Molenbroek (8 goals), maakte snel duidelijk dat er voor de Amsterdammers niets te halen viel in Emmen. Aristos had grote moeite om door de sterke dekking van E & O heen te komen. En als dat eens wel gebeurde was de uitstekende Emmer doelman Bas Bulthuis vaak een een sta in de weg.

Aristos keek al snel tegen een 7-1 achterstand aan. En dat verschil liep na een 14-6 ruststand voor E & O almaar verder op. Van een echte wedstrijd was geen sprake. De 350 toeschouwers vroegen zich in de tweede helft alleen nog af of de Emmenaren het aantal van 40 doelpunten zouden halen tegen de machteloze bezoekers.

Dat lukte door wat slordigheden en concentratieverlies in de laatste tien minuten net niet. Maar de Emmer coach Edwin Kippers was tevreden dat zijn mannen het grootste deel van het duel fanatiek op het maken van zoveel mogelijk goals bleven jagen.

Lions 2 en Houten zijn de komende weken de volgende tegenstanders van E & O. ,,Dan zal de tegenstand heel wat sterker zijn’’, voorspelde Kippers.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.