EK 2020: voetbal voor iedereen

De UEFA heeft woensdag het logo gepresenteerd voor het Europees kampioenschap voetbal van 2020. Dat deed de nieuwe voorzitter Aleksander Ceferin in Londen, waar de twee halve finales en de finale over vier jaar worden gespeeld.

Het logo bestaat uit de Europese voetbalbeker, omringd door kleurige poppetjes die met elkaar verenigd zijn. Het thema luidt: voetbal voor iedereen. Vanwege het zestigjarige jubileum van de UEFA is het EK voor het eerst niet in één of twee landen, maar worden de wedstrijden dit keer gespeeld in dertien steden in Europa. De Amsterdam Arena is een van de EK-stadions. Daar worden drie groepsduels en één achtstefinalewedstrijd afgewerkt.

De keuze van de UEFA voor dertien speelsteden is eenmalig, zei Ceferin tijdens de presentatie. ,,Het kampioenschap wordt uniek en gedenkwaardig. We vieren het voetbal, een sport waarvan we allemaal houden en die we koesteren. Hoe kunnen we dat beter doen dan het kampioenschap eenmalig naar alle hoeken van ons continent te brengen? Voor acht steden wordt het de eerste keer dat ze zoiets meemaken.''

Naast Amsterdam en Londen wordt er gevoetbald in Bakoe, Bilbao, Brussel, Boekarest, Boedapest, Kopenhagen, Dublin, Glasgow, München, Rome en Sint-Petersburg.

Net als dit jaar doen 24 landen mee aan het EK.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.