EK met 24 landen geslaagd voor UEFA

De Europese voetbalbond UEFA vindt de uitbreiding van het EK naar 24 landen een succes. Volgens toernooidirecteur Martin Kallen wordt het voetbal in de 'kleinere' landen hierdoor gestimuleerd. ,,Voorafgaand aan het EK waren mensen bang dat dit format niet zou werken, maar het blijkt wel degelijk een succes'', zei Kallen dinsdag in Parijs. ,,Wales en IJsland zijn verder gekomen dan iedereen voor mogelijk had gehouden en dat is positief.''

Liefst 24 landen begonnen vorige maand aan het toernooi in Frankrijk, acht meer dan tijdens de voorgaande edities. Bijna de helft van Europa was van de partij, waaronder de debutanten Albanië, IJsland, Noord-Ierland, Slowakije en Wales. Op Albanië na overleefden ze allemaal de groepsfase. Wales strijdt woensdag zelfs om een plek in de finale.

,,De uitbreiding van het EK heeft deuren geopend in nieuwe gebieden'', zei Kallen. ,,Het komt de populariteit van de sport ten goede, meer kinderen zullen gaan voetballen.'' Over vier jaar doen opnieuw 24 landen mee aan het EK dat door heel Europa zal worden gespeeld.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.