'Een pluim op de hoed en een veer in de reet van El Hankouri van FC Groningen' | podcast Radio Milko

Radio Milko, de sportpodcast over FC Groningen Illustratie: DVHN

Mo el Hankouri werd verguisd bij FC Groningen, maar is de laatste maanden een van de sterkhouders van de nummer zes van de eredivisie. ,,Dat heeft er vooral mee te maken dat hij nu op de rechterflank staat’‘, zegt FC Groningen-watcher William Pomp. ,,En Danny Buijs heeft altijd vertrouwen in hem gehouden, dat helpt ook mee.’‘

El Hankouri werd meermaals uitgefloten door de fans van FC Groningen, maar Pomp verwacht dat de aanvaller inmiddels flink wat krediet heeft opgebouwd.

,,Als hij nog voor publiek had moeten spelen, was z’n contract misschien helemaal niet verlengd’‘, stelt Pomp. ,,Maar hij doet het nu erg goed. Een grote pluim op de hoed van El Hankouri.”

Sportjournalist Jonathan Ploeg valt zijn collega bij: ,,en een veer in z’n reet!”

Vervanger Sergio Padt

In deze aflevering van Radio Milko gaat het ook over de vervanger van Sergio Padt. Volgens Pomp is men bij Groningen nog niet overtuigd van huurling Per Kristian Bratveit. Groningen bekijkt meerdere opties die Padt kunnen vervangen.

Jan Hoekstra, de aan Roda JC verhuurde doelman, is er een van. Ook Kjell Scherpen, sluitpost van Ajax is een mogelijkheid. ,,Maar ik denk dat Jay Gorter van Go Ahead Eagles bovenaan het lijstje staat”, zegt Pomp.

Derby van het Noorden

Naast al deze onderwerpen wordt er in deze aflevering ook vooruitgeblikt op de Derby van het Noorden, die komend weekend op het programma staat.

Ook geïnteresseerd in FC Emmen? Luister dan naar de podcast Radio Meerdijk .

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport