Een week van uitersten voor oud-schaatser Jan Bols

Het was een week van uitersten voor Jan Bols. De oud-schaatser raakte bij een inbraak een groot deel van zijn medailles kwijt, maar tegelijkertijd kwam de door hem zo gewilde ijsbaan in Hoogeveen een flinke stap dichterbij.

Nee, echt lekker slapen is er nog niet bij, zegt Marrie Bols, Jans vrouw, aan de keukentafel. Een halve meter verderop getuigt het raamkozijn nog van de ellende die Jan en Marrie (beide 72) is overkomen. Met een koevoet kwamen ze binnen, ,,de kreng’n’’, zoals Jan ze noemt. Tot driemaal toe. De eerste keer in de nacht van vrijdag op zaterdag, kort nadat Jan en Marrie ’s middags met hun camper naar de Biesbosch waren vertrokken voor een weekendje Brabants natuurschoon. ,,Het alarm ging gewoon af’’, vertelt Jan. ,,Maar niemand belde de politie. Aan de andere kant: het is hier, zeker in de zomer, erg dicht begroeid. Dus niemand kon vanaf de weg iets zien.’’

Registreer gratis en lees dit artikel

Heeft u al een account? Inloggen

Door op verzenden te klikken ga ik akkoord met de algemene voorwaarden en privacy statement

Na registreren leest u direct verder

Gefelicteerd! U bent nu geregistreerd

U kunt met deze registratie elke maand 6 plus artikelen lezen.
We wensen u veel leesplezier.

Limiet bereikt

U heeft de limiet van 6 plusartikelen voor deze maand bereikt. Op de eerste dag van de volgende maand vullen we het tegoed weer aan. Of neem een abonnement voor onbeperkte toegang.

Abonneren

Bent u al abonnee?

Mis niets van het regionale nieuws. Ontvang onze dagelijkse nieuwsupdate, helemaal gratis.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven