Eerste F1-race van seizoen start droog en zomers in Oostenrijk

Eerste F1-race van seizoen start droog en zomers in Oostenrijk ANP

De eerste Formule 1-GP van het seizoen wordt dit weekend in Oostenrijk verreden, naar verwachting onder droge en zonnige weersomstandigheden. Dat meldt Weeronline.

De eerste vrije trainingen zijn op vrijdag, dan kan er wel regen vallen in Spielberg, waar wordt gereden op de Red Bull Ring. Ook is er kans op een onweersbui. De buien trekken in de loop van de dag geleidelijk weg, waardoor de kans op een droge middagtraining groter wordt. Het wordt vrijdag 21 graden en er staat weinig wind.

Tijdens de derde vrije training en de kwalificatie op zaterdag blijft het droog en schijnt de zon af en toe. De temperatuur kan stijgen naar 24 graden. Ook tijdens de race zelf op zondag is het droog. Het wordt dan zomers warm met 26 graden. De zon kan flink schijnen met een hoge zonkracht.

Volgend weekend wordt de tweede race verreden in Spielberg. Het hogedrukgebied dat het mooie weer van komend weekend veroorzaakt, heeft zich dan verplaatst naar de Britse Eilanden, waardoor er in Spielberg mogelijk kans is op regen- en onweersbuien. Maar volgens Weeronline is het nu nog te vroeg om daar voorspellingen over te doen.

menu