Eerste NK-goud springruiter Schuttert

Frank Schuttert heeft zondag in Mierlo verrassend de Nederlandse titel voor springruiters veroverd. Met zijn paard Go Easy de Muze bleef hij koelbloedig in een enerverende finale. Voor Schuttert was het zijn eerste gouden medaille op dit NK. Hij behaalde brons in 2014. Voor zijn werkgever Jos Lansink, eigenaar van Go Easy, was het zijn negende Nederlandse titel. Lansink werd zelf acht keer kampioen. Jur Vrieling pakte zilver met VDL Zirocco Blue, gevolgd door de onttroonde titelhouder Leopold van Asten op VDL Groep Zidane met brons.

Schuttert reed als voorlaatste deelnemer ook in de tweede manche van de finale foutloos. Daarmee legde hij de druk op leider Michael Greeve, die met Whitney BB op de laatste hindernis van het NK een springfout maakte, waardoor hij buiten het podium belandde.

Schuttert toonde zich blij verrast met zijn eindzege. ,,Ik had het niet verwacht. Het is geweldig dat Go Easy de Muze hier geen fouten heeft gemaakt. We hebben samen wel een goede voorbereiding gehad op het NK. Daarom kwam ik naar Mierlo toe met een goed gevoel. Maar op de Nederlandse titel had ik niet gerekend.''

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.