Eerste winst promovendus Sparta

Promovendus Sparta heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen. In Zwolle werd PEC met 3-0 verslagen. De laatste overwinning van de Rotterdammers op het hoogste niveau dateerde van 14 februari 2010. Loris Brogno (twee keer) en Craig Goodwin tekenden voor de doelpunten in het meer spannende dan hoogstaande duel.

In de eerste helft gebeurde aanvankelijk weinig. PEC was wat sterker, zonder echt gevaarlijk te zijn. Slechts Kingsley Ehizibue was dicht bij een treffer. Sparta stelde er aanvallend weinig tegenover. Het openingsdoelpunt na 40 minuten van Brogno na een assist van Stijn Spierings kwam min of meer uit de lucht vallen.

Na de rust zocht PEC Zwolle nadrukkelijk de aanval. Na bijna een kwartier was het echter Sparta dat opnieuw scoorde. Bij een snelle counter schoot de Australiër Goodwin op aangeven van de slimme Spierings raak. Wat PEC daarna ook probeerde, de defensie van Sparta bleef onder leiding van routinier Michel Breuer overeind. In de slotfase gaf Brogno met zijn tweede doelpunt de winst van Sparta zelfs nog meer glans.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.