Einde van schaatsploeg Veldkamp

art Veldkamp heeft zijn internationale schaatsploeg opgeheven. De oud-schaatser uit Den Haag kon geen nieuwe hoofdsponsor vinden na het afhaken van Stressless. Het Noorse meubelbedrijf maakte eind januari bekend na het seizoen te stoppen.

Veldkamp was er toen nog van overtuigd dat hij met een nieuwe hoofdsponsor kon verdergaan met zijn ploeg, die hij in 2013 had opgericht. ,,We zijn in gesprek geweest met meerdere bedrijven, maar we hebben helaas geen opvolger gevonden'', zei Veldkamp dinsdag. ,,Nu nog verder zoeken naar een sponsor is geen optie.''

Veldkamp heeft zijn schaatsers Jan Blokhuijsen, Manon Kamminga, Bart Swings uit België, de Amerikanen Joey Mantia en Brittany Bowe en de Australische sprinter Daniel Greig laten weten dat ze op zoek mogen naar een nieuwe ploeg. ,,De schaatsers beginnen met hun tweejarige voorbereiding naar de Olympische Spelen toe en hierin hebben ze zekerheid nodig. Ik ben ervan overtuigd dat ze snel onderdak zullen vinden'', aldus Veldkamp, die eerst begon als trainer van Swings en zijn ploeg daarna uitbouwde tot een internationaal gezelschap.

Drie ploegen

Swings en Blokhuijsen pakten begin begin dit jaar bij de EK allround respectievelijk zilver en brons, achter de ongenaakbare Sven Kramer. Bij afwezigheid van de Friese grootmeester veroverde Blokhuijsen wel de Nederlandse allroundtitel, op het WK werd hij derde. Bowe reed namens Team Stressless wereldrecords op de 1000 en 1500 meter, al raakte ze het record op de schaatsmijl een week later al weer kwijt. De Amerikaanse bezorgde het team van Veldkamp eind februari de laatste grote titel, door wereldkampioene sprint te worden.

Door het definitieve afscheid van Team Stressless keren komend schaatsseizoen nu al drie ploegen niet onder de oude naam terug op de langebaan. Ook Team Corendon en Team Continu stoppen in de huidige samenstelling en met de huidige geldschieters. De stafleden van beide ploegen hopen op een doorstart met andere sponsors. Het bedrijf Continu wil mogelijk als co-sponsor nog wel doorgaan in het schaatsen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.