Eindzege voor Lammertink in Luxemburg

Maurits Lammertink heeft zondag het grootste succes uit zijn wielerloopbaan geboekt door de Ronde van Luxemburg op zijn naam te schrijven. De 25-jarige coureur van Roompot pakte vrijdag de gele leiderstrui en bracht die zondag veilig naar de finish in hoofdstad Luxemburg. Lammertink is de eerste Nederlandse eindwinnaar in Luxemburg sinds Joost Posthuma in 2008.

In de slotetappe werd Lammertink in een sprint bergop tweede achter dagwinnaar Philippe Gilbert, net als vrijdag. De Belg moest in de eindklassering genoegen nemen met de tweede plaats. Lammertink neemt als beste jongere ook de witte trui meer naar huis. Etappewinst in de Ronde van Limousin was tot dusver de enige profzege van Lammertink.

,,Het wedstrijdverloop was in ons voordeel. Wij zijn nooit in paniek geweest", zei Lammertink over de slotetappe. ,,Jammer dat Gilbert gewoon nog net een klasse beter is. Ik had de rit, na twee eerdere tweede plaatsen, graag gewonnen. Maar ik ben natuurlijk dolgelukkig met de eindzege."

Keihard gewerkt

,,Het team heeft twee dagen keihard gewerkt om de gele trui in de ploeg te houden'', zei ploegleider Jean-Paul van Poppel over de werklust van zijn renners. ,,Vooral zaterdag is daarbij een prestatie van hoog niveau geleverd, toen wij de nodige aanvallen te verwerken kregen. De winst van Maurits verbaast mij niet, wij wisten dat hij dit in zich had.''

Voor Roompot is het al de tweede eindzege in een etappekoers dit jaar. Eerder zegevierde Pieter Weening in de Ronde van Noorwegen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.