Ellen van Dijk wint laatste Energiewacht Tour

Ellen van Dijk heeft de eindzege in de zesde editie van de Energiewacht Tour gegrepen. De renster van Boels-Dolmans zag in de 117 kilometer lange slotetappe over het Duitse Waddeneiland Borkum haar gele leiderstrui niet meer in gevaar komen.

Van Dijk kreeg Annemiek van Vleuten (tweede) en de Duitse eindwinares van vorig jaar Lisa Brennauer (derde) mee op het eindpodium. De slotrit werd gewonnen door de rappe Kirsten Wild, die de rest er in de laatste meters uit sprintte.

Voor Van Dijk was het haar tweede eindzege in deze ronde. Eerder won ze de Energiewacht Tour in 2013. ,,Ik ben blij dat de eindzege binnen is, want het was een hectische slotdag. Omdat Chantal Blaak na twee ronden uitviel omdat ze te veel last had van de gevolgen van haar valpartij van zaterdag, moesten we de wedstrijd controleren met vier rensters.  Ik ben blij met deze zege, na mijn ribbreuk in de Omloop Het Nieuwsblad miste ik een aantal wedstrijden in het voorjaar en dan zijn deze zeges in de tijdrit en het eindklassement in de Energiewacht Tour heel welkom.''

Boels-Dolmans won drie etappes en had vanaf de door het team gewonnen ploegentijdrit de leiding in handen. Kirsten Wild haar tweede ritzege in deze vijfdaagse etappekoers en haar tiende in de historie van de ronde. ,,In mijn eerste wegwedstrijd na het WK Baan had ik het in het begin even lastig om de omschakeling te maken. Maar met twee ritzeges kan ik heel tevreden terug kijken op deze wedstrijd.''

Het is de laatste Energiewachttour in deze opzet omdat de hoofdsponser Energiewacht ermee stopt. Er is nog geen nieuwe hoofdsponsor gevonden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.