Emmen heeft geen kind aan Achilles ‘29

FC Emmen had in Groesbeek geen kind aan Achilles ‘29. De Drenten wonnen simpel met 4-0 en herstelden zich daarmee van de 1-0 nederlaag een week eerder tegen SC Cambuur.

De krachtmeting tussen Achilles ’29 en FC Emmen was ook de strijd tussen twee van de minst scorende ploegen in de Jupiler aLeague. De Drenten hadden tot vrijdagavond zestien keer de roos getroffen, de Gelderlanders nog maar twaalf keer.

Het onthutsend zwakke Achilles ’29 was geen graadmeter - het heel aardig spelende FC Emmen had een makkie - maar dat de ploeg in veel voorgaande wedstrijden onvoldoende schot- en stootkracht aan de dag heeft gelegd is een voorname reden waarom de ploeg tot dusver zo moeizaam wedstrijden wint.

Rogier Krohne, die zijn productie gisteravond opvoerde naar zeven en daarmee clubtopscorer is en Cas Peters (zes treffers) hebben het leeuwendeel van de doelpunten voor hun rekening genomen. Rechtsbuityen Issa Kallon maakte tegen Achilles ‘29 pas zijn tweede doelpunt van deze competitie.

Vanuit het middenveld en de verdediging wordt eveneens amper gescoord. Middenvelder Henk Bos was één keer succesvol, verdediger Tim Siekman tekende gisteravond voor zijn tweede doelpunt van dit seizoen. Voor de volledigheid: Stephen Warmolts hielp FC Emmen in het duel met Helmond Sport een handje door zijn eigen keeper te passeren.

Defensief heeft de equipe van Dick Lukkien zijn zaakjes wel behoorlijk voor elkaar. Het heeft nog maar dertien tegentreffers hoeven te incasseren, na VVV Venlo het minst van alle ploegen in de Jupiler League.

Halverwege zat FC Emmen tegen Achilles ’29 al in een zetel. Het nam halverwege de eerste helft met een comedy caper-goal de leiding door Krohne. Eef van Riel schoot de bal pardoes tegen medespeler Kursad Sümeli waarna Krohne vrije doortocht had naar doelman Te Loeke.

Vlak voor de pauze verdubbelde Jurjan Mannes met een schitterende vrije trap de score. De voorsprong was dik verdiend. FC Emmen was de veel betere ploeg en had met wat meer precisie bij de aanvallers en iets meer geluk met nog ruimere cijfers kunnen gaan rusten.

Achilles ’29, met de dertigers Freek Thoole en Thijs Hendriks terug in de basis na blessureleed, kon aanvallend nog geen kinderknuistje maken. Veel verder dan krachteloze schoten van Boy van Beek en Thoone, beide simpel gegestopt door Dennis Telgenkamp, kwam de thuisclub niet.

Direct na de hervatting werd het elftal van Achilles ‘29 teruggebracht tot een tiental. De Groninger scheidsrechter Christian Mulder gaf Jop van Steen de rode kaart nadat hij de doorgebroken Issa Kallon had onderuit gehaald. Vlak daarna was de wedstrijd, voor zover dat al niet het geval was, definitief beslist. Kallon zette Joey Dekkers op het verkeerde been en gaf vervolgens ook Ten Loeke het nakijken.

FC Emmen was daarna nog een paar keer dicht bij nog meer doelpunten, maar pas vlak voor tijd viel de 0-4. Siekman scoorde met een kopbal.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.