Emmen krijgt tijdrit in topcompetitie

Volgend jaar zal in Emmen een individuele tijdrit worden georganiseerd, meetellend voor de topcompetitie.

De topcompetitie is een reeks van wielerwedstrijden door heel Nederland, met enkele vlakke koersen, diverse klimkoersen en een klimtijd-rit.

Daarin ontbrak nog een vlakke tijdrit en volgens organisator Flavio Pasquino hoort die zeker in de topcompetitie thuis. ,,Ik denk dat de topcompetitie dan helemaal klopt. Je hebt dan alle aspecten die je als wielrenner moet hebben, zodat Nederlandse profploegen vervolgens de beste renners kunnen scouten”, aldus Pasquino. Er is overigens nog geen datum bekend voor de tijdrit in Emmen.

Profcontract

Aan de topcompetitie doen zeventien vaste teams mee, waaronder de Nederlandse continentale ploegen, aangevuld met de tien beste clubploegen van Nederland. Afgelopen zondag was de laatste wedstrijd van dit jaar in de topcompetitie.

Na een spannende laatste wedstrijd in Limburg, de Eurode Omloop, ging de eindoverwinning naar Coen Vermeltfoort uit Schuinesloot. Hij krijgt daardoor van Team Roompot-Oranje Peloton een profcontract voor het komende seizoen aangeboden. Dat is namelijk de prijs voor de winnaar van de competitie.

Daarmee wordt Vermeltfoort voor de tweede keer professioneel wielrenner, nadat hij in 2011 en 2012 voor Rabobank uitkwam. Hij wordt bij Roompot-Oranje Peloton ploeggenoot van onder anderen Berden de Vries uit Gieterveen en Elmar Reinders uit Emmen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.