Emmenaar Kjeld Nuis blijft toch bij LottoNL-Jumbo en denkt aan nieuwe gouden medailles

Emmenaar Kjeld Nuis gaat door met schaatsen bij team LottoNl-Jumbo.

De tweevoudig olympisch kampioen kwam een nieuw tweejarig contract overeen met de ploeg van succescoach Jac Orie. Het akkoord komt na langdurige onderhandelingen niet als een verrrassing. Andre Boskamp, de Groningse manager van Nuis, zei eerder deze week al dat de partijen elkaar dicht waren genaderd.

Geen schot

Lang leek er geen schot te zitten in de gesprekken tussen Nuis en LottoNL-Jumbo. De Emmenaar wilde op grond van zijn wereld- en olympische titels beter beloond worden, terwijl de ploeg niet aan de eisen van Nuis wilde voldoen. Uiteindelijk deed iedereen wat water bij de wijn en werd toch een nieuwe verbintenis afgesproken.

Hoewel Nuis meer gaat verdienen, draaide het volgens manager Boskamp niet alleen om geld. Zo wilde de schaatser ruimte hebben voor privésponsors, zoals Red Bull. Met die sponsor schaatste Nuis in Zweden met 93 kilometer per uur een opzienbarend wereldrecord. Het nieuwe contract is met twee jaar wel minder lang dan Nuis had gewild.

Tevreden

Maar de schaatser is tevreden: ,,Ik ben heel blij dat ik vrijdag een akkoord heb bereikt met LottoNL-Jumbo en dat daarmee een einde komt aan een periode van onzekerheid. Deze week heb ik een goed gesprek gehad met het management van de ploeg en hebben we geconcludeerd dat we nog altijd op één lijn zitten. Ik ben alweer enkele weken intensief aan het trainen en vind het fijn om me aan te sluiten bij het team. Voor het komende seizoen ben ik erop gebrand om mijn wereldtitels te verdedigen en ik ben ervan overtuigd dat ik daartoe in deze omgeving de meeste kans op succes heb.’’

,,Door omstandigheden heeft dit allemaal langer geduurd dan we allemaal hadden gewild, maar de intentie van beide partijen is altijd positief geweest’’, zegt teammanager Tim Senden. ,,Daarom zijn wij ook heel blij dat Kjeld de komende periode in het geel-zwart te bewonderen is.’’

Titels

Nuis veroverde in 2017 de wereldtitels op de 1000 en 1500 meter. De 28-jarige won vervolgens dit jaar tijdens de Olympische Winterspelen in Zuid-Korea op de 1500 en 1000 meter goud.

Coach Jac Orie vindt het geweldig dat hij met Nuis kan blijven samenwerken: ,,Ik werk al negen jaar met Kjeld en ik heb hem zien ontwikkelen van groeibriljant tot absolute wereldtopper. Ik vind het harstikke mooi dat we ook de komende jaren samen kunnen strijden voor de titels.’’ Met Nuis bestaat team LottoNL-Jumbo nu uit elf schaatsers, waarmee de ploeg rond is. Er is alleen nog plek voor een stagiair.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.