Emmense drieslag in triathlon Klazienaveen

De tiende Plus Fischer Triathlon van Klazienaveen kende in drie van de zes individuele categorieën een nummer een uit Emmen.

Janien Lubben won de de olympische afstand in Klazienaveen. De Emmense domineerde de wedstrijd en won met zes minuten voorsprong op Franciska Schutter uit Groningen. Bij de heren eindigde Bram Smit uit Noordhorn op een verdienstelijke vierde plaats op de olympische afstand.

Op de sprintafstand was er zowel Emmens succes bij de mannen als bij de vrouwen. Bij de mannen ging Stefan Oostland er met de zege vandoor, terwijl bij de vrouwen Suzanne Hospers de sterkste was. Alisa van de Capelle uit Erica werd derde.

Op de halve triathlon, waar de Nederlandse titels werden verdeeld, speelde geen enkele noorderling een rol van betekenis. Bij de heren won Mark Olde Bennink uit Oldenzaal; bij de dames stond Sarissa de Vries uit Maastricht op de hoogste trede van het podium.

De triathlon van Klazienaveen werd dit jaar een maand eerder gehouden dan normaal, omdat de organisatie zo wilde inspelen op de vakantieperiode en het tekort aan vrijwilligers daardoor.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.