Emotionele Lopetegui zweeft tussen uitersten

De veelbesproken Julen Lopetegui was geëmotioneerd tijdens zijn presentatie bij Real Madrid als nieuwe trainer. ,,Gisteren was de droevigste dag van mijn leven sinds de dood van mijn moeder'', sprak hij aangeslagen. ,,Maar vandaag is het de gelukkigste dag van mijn leven.''

Lopetegui was woensdag ontslagen als bondscoach van Spanje vanwege zijn plotselinge verhuizing naar de Europese kampioen. De 51-jarige Spanjaard had zijn contract als bondscoach op 22 mei nog met twee jaar verlengd.

Hij bracht de bondsdirectie dinsdag van zijn onverwachte vertrek op de hoogte, amper vijf minuten voordat het sensationele nieuws naar buiten werd gebracht. Lopetegui werd daarop ontslagen, twee dagen voor de eerste WK-wedstrijd van titelkandidaat Spanje tegen Europees kampioen Portugal. Technisch directeur Fernando Hierro is aangesteld als vervanger.

Lopetegui ondertekende donderdag in het bijzijn van vrouwen en drie kinderen een contract voor drie jaar bij Real Madrid. Zijn familieleden hielden het bij zijn presentatie niet droog.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.