Energiedirect nieuwe hoofdsponsor PSV

Energieleverancier Energiedirect is de komende drie seizoenen hoofd- en shirtsponsor van PSV. Dat maakte algemeen directeur Toon Gerbrands van de landskampioen donderdag bekend. Het bedrijf betaalt per seizoen 6 miljoen euro, een bedrag dat via bonussen nog kan oplopen tot 7 miljoen. Energiedirect vervangt Philips op de voorkant van het PSV-shirt.

,,We zijn erg trots. We zijn erin geslaagd de waarde van het shirt aanzienlijk te verhogen. Daarbij is de achterkant nog beschikbaar'', vertelde Gerbrands, die een jaar bezig was met het zoeken naar een nieuwe hoofdsponsor. Philips blijft de komende vijf seizoen nog wel 3 miljoen euro per jaar in de Eindhovense club steken.

Gerbrands was blij met de verkregen zekerheid. ,,Met de deal is de toekomst op sponsorgebied voor enkele jaren vormgegeven. Het gaat om grote bedragen, een aanzienlijk deel van onze begroting. We willen met Energiedirect bouwen aan de beste 'sportmarketingcase' van Nederland.'' Ajax verdient aan de deal met Ziggo overigens net iets meer; de Amsterdammers vangen vanaf 1 januari 2015 8 tot 10 miljoen per jaar van de kabelmaatschappij.

Philips

Philips was 34 jaar lang hoofdsponsor van de 'Philips Sport Vereniging', de voetbalclub die ruim honderd jaar geleden werd opgericht door het personeel. Het elektronicabedrijf kondigde in april vorig jaar aan dat het in de zomer van 2016 stopt als hoofdsponsor van PSV. Philips blijft wel naamsponsor van het stadion, maar bouwt de sponsorbijdrage langzaam af.

Energiedirect maakt onderdeel uit van het internationale energieconcern RWE.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.