Engelse pers vindt Vardy speler van het jaar

Topscorer Jamie Vardy van Leicester City is maandag door de Engelse sportpers verkozen tot speler van het jaar. De 29-jarige Engelsman maakte vooralsnog 22 competitiegoals voor de verrassende koploper van de Premier League en is daarmee het gezicht van wat een van de grootste stunts uit het Engelse voetbal lijkt te worden. Extra opvallend is dat Vardy in 2012 nog met Fleetwood Town op het vijfde niveau speelde.

,,Het verhaal van Vardy heeft veel journalisten geïnspireerd", zei Andy Dunn, voorzitter van de Football Writers' Association (FWA). ,,Zijn record om te scoren in elf opeenvolgende wedstrijden is de kers op de taart van de waarschijnlijke titel van Leicester. Deze prijs is niet alleen een beloning voor dit seizoen, maar ook erkenning voor de bewonderenswaardige manier waarop hij is opgeklommen van het amateurvoetbal naar de internationale top."

Vardy kreeg 36 procent van de stemmen in een verkiezing waarbij teamgenoten Riyad Mahrez en N'Golo Kanté respectievelijk tweede en derde werden.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.