Engelse toprijders en een Brabants foutje in autosportstadion de Polderputten in Ter Apel (+video)

Een spannend raceweekend met een behoorlijk Engels tintje. Dat zien tweeduizend autosportiefhebbers in Ter Apel.

Daar staan immers twee races van de zeer luidruchtige 2.0 Litre Hotrods op het programma, die meetellen voor het Engelse kampioenschap in deze klasse. Met zo’n veertig Engelse, Nederlandse en Duitse deelnemers in de 2.0 Litre Hotrods-klasse is het aardig dringen op het circuit.

Duidelijk is dat de winnaar van de zogeheten Dutch Open uit de Engelse toprijders moet komen. Gavin Botfield is daarbij de te kloppen man. In de finale neemt hij zondagmiddag de leiding en staat die tot de finish niet meer af. Vakkundig houdt hij rondenlang de deur dicht om te voorkomen dat zijn belangrijkste concurrent voor de zege, zijn landgenoot Paul Wright, hem passeert. Die zit met zijn neus zowat aan de achterkant van de auto van Botfield vastgekleefd, maar slaagt er niet in om hem te passeren.

Onverwachte winnaar

De finale van de National Hotrods levert zondag een onverwachte winnaar op. Niet dat Reimon Bos daarvoor de klasse ontbeert, maar toch heeft niemand vooraf zijn geld op hem gezet. Want de Drent moet in de strijd om de titel afrekenen met de geslepen en van ervaring druipende John van den Bosch uit Rosmalen.

Liefst acht opeenvolgende Euromaster titels draagt de Brabander met zich mee als hij als eerste in zijn bolide wegspuit. Rondenlang leidt hij het wolvenpak op de huid gezeten door Bos. Maar ook Van den Bosch kan zich niet het kleinste foutje veroorloven. Kort voor tijd zet de Brabander toch de deur een stukje open, waardoor de Drent kan passeren en even later als eerste finishen.

Oval Race Ter Apel

Oval Racing Ter Apel

Juniorklasse: 1. Vowinkel. Standaardklasse 2000: 1. Bos, 2. Jelmer Tromp, 3. Van der Zwaag. BMW 3251: 1. Heins, 2. Boes, 3. Huisman. 2.0 Litre Hotrods over twee finales: 1. Botfield, 2. Murray, 3. Souter. Nationaal Hotrods over heel weekeinde: 1. Van den Bosch, 2. Sanders, 3. Bos. Superrods: 1.Damstra, 2. Schoonbeek, 3. Walsma. 1. Van de Heijden, 2. Jesse van den Akker, 3. Niek van Akker. Stockcars: 1. Van Pamel.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.