Ergste teleurstelling weg bij Dumoulin

Tom Dumoulin was donderdag kritisch op zichzelf nadat hij de zege in de twaalfde etappe van de Tour aan Geraint Thomas moest laten. Een dag later is het slechte gevoel bij de Limburger nog niet helemaal weg, maar de scherpe kantjes zijn er wel een beetje af.

,,Ik ben wel tevreden, maar baal nog altijd dat ik de rit niet heb gepakt'', aldus Dumoulin, die donderdag baalde omdat hij een schakelfout maakte. ,,Maar het zou sowieso moeilijk zijn geworden, want Thomas was wel heel sterk'', zei hij vrijdag.

Dumoulin, derde in het klassement, had veel respect voor landgenoot Steven Kruijswijk. De kopman van LottoNL-Jumbo ging 70 kilometer voor de finish alleen verder en kwam een heel eind. In de laatste kilometers pakten de belangrijkste klassementsrenners hem terug. ,,Hij was zo sterk. Niet normaal en ook wel onverwacht. Voor de beklimming van Alpe d’Huez reden Kwiatkowski en Castroviejo vol achter hem aan, maar ze kwamen niet veel dichterbij. Op die weg stond tegenwind, dan ben je sterk hoor'', aldus Dumoulin.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.