Ethische commissie pakt makelaar Trujillo aan

De ethische commissie van de wereldvoetbalbond FIFA stelt een juridisch onderzoek in naar wedstrijdmakelaar en voetbalbemiddelaar Miguel Trujillo. De onderzoekskamer van de commissie zal zich vooral richten op betalingen die de 65-jarige Colombiaan heeft gedaan aan verscheidene officials in het voetbal. Hij had onder meer de bevoegdheid om interlands tussen de lidstaten van de FIFA te organiseren. In die hoedanigheid was hij gebonden aan de gedragsregels van de FIFA.

De juridische stappen van de ethische commissie zijn een direct gevolg van de bekentenis die Trujillo vorige maand deed voor een rechtbank in New York. Hij gaf toe dat hij in zijn werkzaamheden als FIFA-agent functionarissen had omgekocht, dat hij geld had witgewassen, dat hij fraude had gepleegd om zijn omkooppraktijken systematisch uit te voeren en dat hij belasting had ontdoken.

Volgens de Amerikaanse justitie heeft Trujillo vanaf 2008 namens diverse marketingbedrijven en zijn eigen firma honderdduizenden dollars smeergeld betaald aan hoge officials bij de FIFA en andere voetbalfederaties.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.