Europa achter Infantino

Steeds meer Europese landen willen dat Gianni Infantino de nieuwe voorzitter van de FIFA wordt. Servië, Kroatië, Bosnië, Slovenië, Macedonië, Montenegro, Albanië, Bulgarije, Griekenland, Cyprus, Rusland, Roemanië en Turkije scharen zich achter de Zwitser die nu nog secretaris-generaal van de UEFA is. Voorzitters van de nationale voetbalbonden van deze dertien landen vertelden dat zaterdag na een bijeenkomst in Belgrado.

Infantino was al zeker van de steun van IJsland, Portugal, Zwitserland, Duitsland, Italië en Noorwegen. Nederland maakt maandag bekend op welke kandidaat het gaat stemmen. Afgevaardigden van het betaald en amateurvoetbal komen in Zeist bijeen om de programma's van de vijf kandidaten te bespreken.

Sjeik Salman Bin Ebrahim al Khalifa lijkt op dit moment de grote favoriet voor de verkiezingen op 26 februari. Hij heeft veel steun in Azië en Afrika. Infantino lijkt zijn grootste concurrent. De overige kandidaten zijn prins Ali bin Al Hussein, Tokyo Sexwale en Jérôme Champagne.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.