Europese overwintering dichtbij voor Donar

Tijdens een spektakelstuk in Martiniplaza deden de basketballers van Donar dinsdagavond goede zaken in de Europe Cup. De ontketende Groningers rolden het zwalkende Limburg United uit het Belgische Hasselt op met 98-70, waardoor overwintering in het internationale toernooi heel dichtbij is gekomen.

Grote man aan Donar-zijde was de Amerikaan Chase Fieler, die alleen al in de eerste helft met 9 rebounds en 17 punten bijna een double-double liet noteren. Na de ruststand van 55-29, toen de wedstrijd allang gespeeld was, gunde coach Erik Braal zijn held van de avond enige rust. De wissel van Fieler werd begeleid met een staande ovatie van de 2800 toeschouwers in de Groninger basketbaltempel.

Donar staat met drie overwinningen en twee nederlagen op de tweede plaats in poule B van de Europe Cup. Woensdagavond treedt naaste concurrent Kormend uit Hongarije nog aan voor hun vijfde duel. De Hongaren spelen thuis tegen de nummer een in de poule, het Franse Gravelines. De uitwedstrijd van de Groningse basketballers, volgende week in Kormend, is beslissend voor Europese overwintering. Naast de nummers 1 en 2 gaan ook de beste nummers 3 door naar de volgende ronde in Europa.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.