Europese voetbalwedstrijden in koud weer

Europese voetbalwedstrijden in koud weer ANP

Ajax, Feyenoord, PSV en AZ, die woensdag en donderdag Europese wedstrijden voor de boeg hebben, spelen deze onder koude en voornamelijk droge weersomstandigheden.

Ajax speelt woensdagavond in de Champions League een thuiswedstrijd in Amsterdam tegen Atalanta. Daar is het prima voetbalweer, meldt Weeronline. Het is koud, maar het blijft waarschijnlijk droog met een temperatuur van 1 á 2 graden. Wanneer de matige zuidoostenwind het stadion in weet te waaien ligt de gevoelstemperatuur ruim onder het vriespunt.

Donderdag, wanneer PSV in de Europa League in Eindhoven speelt tegen Omonia Nicosia, is het droog. In de avond koelt het snel af waardoor de temperaturen rond of onder het vriespunt liggen. Feyenoord komt donderdagavond uit tegen Wolfsberger AC in het Oostenrijkse Klagenfurt. Daar blijft het in tegenstelling tot afgelopen dagen vermoedelijk droog. 's Ochtends kan er natte sneeuw vallen, en omdat het 's middag niet meer vriest kan het flink papperig worden op het veld. Tijdens de wedstrijd om 21.00 uur zakt de temperatuur naar -1 graden en kan het nevelig zijn.

AZ speelt donderdagavond in Kroatië tegen HNK Rijeka. Het land kreeg de afgelopen week veel regen te verduren. Tijdens de wedstrijd is een enkele bui mogelijk, maar een kletsnatte wedstrijd wordt het waarschijnlijk niet. De temperatuur is duidelijk hoger dan in de andere plaatsen waar Nederlandse clubs voetballen: het wordt een graad of 7.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport