Evenaring van recordaantal strikeouts in MLB

De Amerikaanse honkballer Max Scherzer heeft woensdag een record in de Major League geëvenaard. De werper van Washington Nationals tekende in de wedstrijd tegen Detroit Tigers voor twintig strikeouts. Scherzer stuurde de ene na de andere slagman uit Detroit met drie slag terug naar de bank.

Slechts drie andere pitchers slaagden er ooit in twintig strikeouts te gooien in een MLB-wedstrijd over negen innings. Roger Clemens deed het zelfs twee keer, Kerry Wood en Randy Johnson allebei één keer. Scherzer, een 31-jarige Amerikaan die sinds vorig jaar voor de Nationals speelt, bleef negen innings op de heuvel staan en gooide 119 ballen, waarvan 96 keer slag. Hij moest weliswaar twee homeruns incasseren van de Tigers, maar leidde Washington Nationals wel naar de winst (3-2).

Scherzer kreeg in de laatste inning zelfs de kans om zijn 21e strikeout te produceren en daarmee alleen recordhouder te worden, maar James McCann wist de bal wel te raken. De slagman van de Tigers werd daarna door de veldspelers van de Nationals geëlimineerd.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.