Excelsior houdt sc Heerenveen in bedwang

In het gevecht om handhaving op het hoogste niveau heeft Excelsior zondag een kostbaar punt gepakt. De Rotterdamse ploeg hield op eigen veld de Friese middenmoter sc Heerenveen in bedwang: 1-1. De ploeg van trainer Alfons Groenendijk steeg daardoor naar de veilige vijftiende positie, met één punt meer dan de nieuwe nummer zestien Willem II.

Heerenveen, dat eerder deze competitie in eigen huis met 2-1 had gewonnen van Excelsior, begon laks aan de uitwedstrijd. De Friese formatie gaf op het middenveld te veel ruimte weg en ging achterin nauwelijks persoonlijke duels aan. De thuisclub toonde wel de juiste instelling en was in het eerste half uur de betere ploeg. Met name van aanvaller Brandley Kuwas ging bij Excelsior de nodige dreiging uit. Ook Bas Kuipers dook gevaarlijk op in het Friese strafschopgebied. Doelman Erwin Mulder bleef de situatie de baas, maar niet zonder pijn en moeite.

In de 28e minuut schoot Heerenveen voor de eerste keer op het Rotterdamse doel. Keeper Tom Muyters kon de uithaal van Arber Zeneli pareren. In de slotfase van de eerste helft kwam het duel tot leven. Eerst rondde Kuwas een vlotte aanval van Excelsior af met een bekeken schot (1-0). Kort daarna bekroonde Sam Larsson een sterke individuele actie met een doeltreffend schot (1-1).

Ook na de rust kreeg het publiek op Woudestein weinig kansen te zien. Na ruim een uur moest Mulder ingrijpen bij een schot van Stanley Elbers. Kort daarna voorkwam Muyters dat Larsson opnieuw scoorde met een technisch hoogstandje. Nadien was ook Mitchell te Vrede nog dicht bij de Friese winst, die gezien het spelbeeld echter niet verdiend zou zijn geweest.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.