Excuses van Mercedes aan Hamilton

Mercedes heeft Lewis Hamilton excuses aangeboden voor de technische malheur die de Britse wereldkampioen in de Formule 1 voor de tweede grand prix op rij treft. ,,Een wrede speling van het lot dat een en dezelfde coureur twee keer hetzelfde euvel treft. We hebben Lewis voor de tweede keer laten zitten en moeten hem onze excuses aanbieden'', zei technisch directeur Paddy Lowe van de renstal.

Hamilton was zaterdag in de derde vrije training sneller dan ooit op het circuit van Sotsji, maar tijdens de kwalificatierace begaf zijn motor het. Hij kwam daardoor niet verder dan de tiende startpositie voor de race op zondag. Hetzelfde motorische probleem trof hem twee weken eerder in Shanghai, waar hij helemaal geen kwalificatie kon rijden en de GP van China achteraan moest beginnen. ,,We hebben keihard gewerkt om het probleem te verhelpen, maar daar zijn we duidelijk niet in geslaagd.''

De tegenslag van Hamilton staat in schril contrast met het geluk van zijn teamgenoot Nico Rosberg. De Duitser won de eerste drie races van het jaar met een perfecte bolide. Hij start zondag de GP van Rusland vanaf poleposition.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.