FC Almere City laat winst glippen

Het eerste duel tussen Almere City FC en De Graafschap om promotie naar de eredivisie heeft geen winnaar opgeleverd. Na een enerverende slotfase eindigde de wedstrijd in Flevoland in 1-1. Zondag is de return in Doetinchem.

Het rommelige duel in Almere leek lange tijd op 0-0 af te stevenen. In de 84e minuut opende Silvester van der Water alsnog de score namens de thuisploeg (1-0). In de laatste minuut ging het echter toch nog mis voor de thuisclub. Tom Overtoom maakte op de doellijn hands en moest met rood vertrekken. Fabian Serrarens benutte de strafschop: 1-1.

Het duel tussen de nummer negen (Almere) en vier (De Graafschap) van de eindstand in de Jupiler League kwam moeizaam op gang. De Graafschap, dat in de competitie thuis met 4-2 won en uit met 2-1 verloor van de Flevolandse ploeg, had het iets betere van het spel en kreeg ook de eerste grote kans. Tarik Tissoudali schoot in fraaie positie via het been van Damon Mirani net naast.

Pas in de 35e minuut was de thuisploeg voor de eerste keer echt gevaarlijk. Doelman Filip Bednarek keerde een vlammend afstandsschot van Leeroy Owusu.

Na de rust kreeg verdediger Myenty Abena al snel een gele kaart bij De Graafschap. Hij is daardoor geschorst voor de beslissende return op zondag, evenals Overtoom.

In de 69e minuut kwam Almere City FC heel goed weg. Na een fraaie combinatie met invaller Anthony van den Hurk kopte Youssef El Jebli hard op de paal. Daarna leek Van der Water zijn ploeg met een rake kopbal aan de kostbare winst te helpen. Serrarens zorgde in de extra tijd echter alsnog voor een voordelige uitgangspositie voor de 'Superboeren'.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.