FC Barcelona laat oog vallen op Jeroen Zoet

GRONINGEN Jeroen Zoet (27) is in beeld bij FC Barcelona als nieuwe tweede doelman. De Veendammer staat bij een vertrek van landgenoot Jasper Cillessen op het lijstje van de Catalaanse grootmacht.

Cillessen wil meer aan spelen toekomen en staat open voor een transfer. Technisch directeur Eric Abidal zou gecharmeerd zijn van Zoet, zo meldt het doorgaans betrouwbare Mundo Deportivo. Dat heeft zich nog niet vertaald in concrete acties richting PSV of zijn management, maar dat Zoet in Spanje op de radar staat, wordt niet tegengesproken.

De geboren Veendammer, al sinds 2013 eerste keeper bij PSV, staat niet afwijzend tegenover een stap naar Spanje, maar de transfermarkt moet nog op gang komen. Bij FC Barcelona is de Duitser Marc-André ter Stegen nu de eerste goalie. Voor Zoet is wel belangstelling uit het buitenland, maar op dit moment is een vertrek bij PSV nog niet concreet aan de orde.

Het contract van Zoet loopt tot medio 2019 en PSV kan dus niet meer de hoofdprijs vragen voor de keeper. Mocht het zover komen dat Zoet niet vertrekt, dan kan hij zijn contract verlengen.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.