FC Barcelona wil presidentsverkiezingen kort na feestdagen houden

FC Barcelona wil presidentsverkiezingen kort na feestdagen houden ANP

FC Barcelona hoopt de verkiezingen voor het voorzitterschap begin januari te houden. Carles Tusquets, waarnemend voorzitter, zei maandagavond op een persconferentie dat dat het doel is. "We zullen de leden rond of kort na de feestdagen bijeen roepen, dat is ons idee."

Tusquets, die FC Barcelona leidt sinds het aftreden van president Josep Maria Bartomeu afgelopen dinsdag, gaf aan dat de verkiezingen binnen drie maanden gehouden moeten worden, zoals de statuten van de club dat voorschrijven.

FC Barcelona heeft zwaar te lijden onder het coronavirus. De club mist vooral inkomsten vanwege het spelen voor een leeg stadion en de afname in de verkoop van shirtjes. "We willen op korte termijn blijven bezuinigen en de belangrijkste maatregel is onderhandelen over het salaris. We hopen een akkoord te bereiken met de spelers en leden van de staf van de club", zei Tusquets. Enkele spelers, onder wie Oranje-international Frenkie de Jong, hebben al aangegeven akkoord te gaan met tijdelijke salarisverlaging.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
menu