FC Emmen als winnaar van het veld in oefenderby van het Noorden (+ video)

Kersvers eredivisionist FC Emmen stapte zaterdagmiddag als winnaar van het veld in de oefenderby van het Noorden tegen FC Groningen.

Op het prachtige veld van Rolder Boys, dat met ruim drieduizend toeschouwers tot de laatste plaats bezet was, zorgde Anco Jansen voor het enige doelpunt. De Zwollenaar in Emmense dienst benutte in de tweede helft een strafschop, nadat FC Groningen-verdediger Deyo Zeefuik ondoordacht Luciano Slagveer neersabelde in het strafschopgebied.

FC Groningen-aanvaller Mimoun Mahi stoomt op, terwijl Nick Bakker hem namens FC Emmen de voet dwars probeert te zetten. Foto: Jan Kanning

Aan elkaar gewaagd

Beide eredivisieploegen waren goed aan elkaar gewaagd en kregen kansen om de score te openen. Zo wist Emmen gevaarlijk te worden via onder meer Gersom Klok en een uithaal van Slagveer, waarop doelman Sergio Padt van FC Groningen uitstekend redde. Aan de andere kant van het veld was het Django Warmerdam, die in de eerste helft via de lat een doelrijpe kans in rook op zag gaan.

Ook Mateo Cassierra had de Groningers van de nul kunnen verlossen. Na rust zorgde nieuwkomer Achmad Mendes Moreira voor dreiging.

Mateo Cassierra wordt omsingeld door Emmenaren Caner Cavlan (links) en Keziah Veendorp. Foto: Jan Kanning

Trainers ontevreden

Beide trainers waren na afloop nog niet tevreden en gaven aan dat er nog het nodige moet verbeteren in de aanloop naar de start van de competitie. Beide noordelijke eredivisionisten beginnen aan de competitie op zondag 12 augustus. FC Emmen neemt het in Den Haag eerst op tegen ADO, FC Groningen gaat die dag in Arnhem op bezoek bij Vitesse.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.