FC Emmen en FC Groningen zijn zondag niet te zien op televisie. Zo kun je de wedstrijden online toch live bekijken bij ESPN

ESPN neemt FC Emmen donderdag slechts mee in een schakelprogramma. Toch kun je de wedstrijd tegen SC Heerenveen online live bekijken. Foto: Cor Lasker

De wedstrijden van FC Emmen tegen VVV Venlo en FC Groningen tegen PEC Zwolle zijn zondag niet live te bekijken op televisie. Maar als je een abonnement hebt op ESPN kun je beide partijen wel online volgen. Lees hieronder hoe dat moet.

FC Emmen is rechtstreekse degradatie ontlopen. Kan het de play-offs met clubs uit de Eerste Divisie ook nog voorkomen? Dan moet het in Venlo winnen van het reeds gedegradeerde VVV. Bovendien moet rechtstreekse concurrent Willem II thuis punten morsen tegen Fortuna Sittard, dat nergens meer om speelt.

Voor FC Groningen staat er niet zo veel meer op het spel. De club is al verzekerd van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. De Groningers eindigen dit seizoen als de nummer 6 of de nummer 7 op de ranglijst.

De wedstrijden beginnen zondagmiddag om 14.30 uur en zijn online live te volgen. Daarvoor met je zelf wel even een paar stappen zetten.

Online account aanmaken

Als je nog nooit eerder een abonnement hebt gehad op de voetbalzender ESPN (voorheen FOX Sports), kun je je via onderstaande stappen aanmelden. Veel voetballiefhebbers hebben wel een abonnement via hun tv-aanbieder, maar hebben nog nooit de website van ESPN bezocht. Zij kunnen stap 1 en 2 overslaan en direct een ESPN-account aanmaken.

  • STAP 1: Ga naar www.espnkijken.nl. Je kunt hier ook terechtkomen via de reguliere website van ESPN, door met de muis naar de bolletjes in de bovenste zwarte balk te gaan, en op abonneren te klikken.
  • STAP 2: Selecteer je tv-aanbieder. Heb je nog geen abonnement, dan word je naar de website van je tv-aanbieder gestuurd, om ESPN daar te activeren. Je hebt dus je accountgegevens van je tv-aanbieder nodig. Na het bestellen van ESPN via je tv-aanbieder kun je door naar stap 3.
  • STAP 3: Maak een account aan op de website van ESPN. Ga met de muis naar de bovenste zwarte balk en klik via het profiel-symbool op ‘Log In’. Klik op ‘Op zoek naar aanmelden met gebruikersnaam?’ en dan op de blauwe balk waarop staat ‘Een account maken’.
  • STAP 4: Vul je gegevens in en bekend een goed wachtwoord. Daarna kun je je aanmelden.
  • STAP 5: Je bent nu ingelogd met je nieuwe ESPN-account. Ga opnieuw naar het profiel-symbool in de zwarte balk en klik op ‘TV-abonnement activeren’. Dit kan ook via de welkomst-e-mail (check je spam als je niets ontvangen hebt).
  • STAP 6: Klik op het logo van jouw tv-aanbieder en log in met het juiste account. Daarna is de koppeling compleet.
  • STAP 7: Ga op de ESPN-website via de zwarte balk bovenin naar ESPN Watch. Hier zie je vervolgens alle online zenders.

Veel kijkplezier!

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport