FC Emmen en MVV gehavend

Trainer Marcel Keizer van FC Emmen moet vrijdagavond noodgedwongen wijzigingen in zijn elftal aanbrengen, maar dat geldt ook voor zijn collega Ron Elsen van tegenstander MVV Maastricht.

Het was maandagavond even schrikken voor Keizer, toen in het eerste half uur van het uitduel met FC Eindhoven (1-1) eerst verdediger Marcel Seip naar de kant moest met een spierblessure en even later aanvaller Raymond Gyasi zijn weg volgde. Ook hij strompelde de kleedkamer in, grijpend naar zijn hamstrings. De oefenmeester heeft er na de wedstrijd zijn gedachten over laten gaan. Het zou aan de omstandigheden kunnen liggen dat twee spelers achter elkaar sneuvelen, maar de conclusie luidde gisterochtend tijdens de laatste training voor het thuisduel van vanavond met MVV dat het op toeval gebaseerd moet zijn.

Vijf weken uitgeschakeld
Het leed is er niet minder om. Seip lijkt er nog het beste vanaf te zijn gekomen, maar Gyasi is zeker vijf weken uitgeschakeld. Keizer houdt er rekening mee dat beide spelers voor de winterstop niet meer in actie kunnen komen. Vrijdagavond wordt het probleem in de Emmer defensie opgelost met de terugkeer van Gaby Jallo als linksback. Tim Siekman, ook pas hersteld van langdurig blessureleed, kan samen met Jens Jurn Streutker de honneurs in het centrum waarnemen. Jordy van Deelen staat op zijn inmiddels vertrouwde rechtsbackpositie. Het gemis van Gyasi op de rechterflank wordt opgelost door Rick ten Voorde, waardoor er in de spits weer een plekje vrij komt voor Marnix Kolder. De Groninger begint vanavond aan competitieduel nummer 501 in zijn fraaie en lange carrière.

Heeft Keizer de nodige kopzorgen, de situatie voor trainer Ron Elsen bij MVV Maastricht is nog net iets nijpender. Hij mist drie basisspelers ten opzichte van de Limburgse derby van afgelopen maandag tegen Fortuna Sittard, die de Maastrichtenaren op eigen veld met 3-1 verloren. Spits Thomas Verheijdt en middenvelder Ricardo Ippel zijn geschorst en de Belg Leroy Labylle brak zijn scheenbeen.

6-0 nederlaag
Motivatie om scherp aan de aftrap te staan tegen FC Emmen lijkt MVV niet nodig te hebben. De 6-0 nederlaag die de ploeg vorig seizoen op De Meerdijk leed zit de Limburgers nog erg dwars.

FC Emmen gaat in de nu snel naderende winterstop niet op trainingskamp. Daar waar veel andere prof- en amateurclubs warme oorden opzoeken, blijven de Drenten lekker in het Noorden en wordt er onder meer geoefend tegen SV Meppen. Dat duel wordt ingepland op 8 of 9 januari.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.