FC Emmen grijpt in Oss naast de periodetitel

FC Emmen heeft in Oss naast de derde periodetitel gegrepen. De Drenten vervulden in Brabant hun plicht met een 3-2 zege in het Frans Heesen-stadion, maar concurrent FC Dordrecht won eveneens van RKC Waalwijk.

Daardoor was het feest aan de Dordtse Krommedijk in plaats van in de spelersbus van FC Emmen.

De Emmenaren kwamen op een 1-0 voorsprong dankzij Mario Bilate, die voor het eerst sinds lange tijd in de basis stond. Het was zijn eerste doelpunt in dienst van FC Emmen.

Nog geen twee minuten later lag de 1-1 er aan de andere kant al in. Fatih Kamaci verraste de twijfelende FC Emmen-doelman Dennis Telgenkamp.

FC Emmen kwam na ruim een half uur opnieuw op voorsprong. Cas Peters bereidde de treffer van Glenn Bijl voor. Het was opnieuw van korte duur, want vijf minuten later had Richard van der Venne er namens FC Oss de gelijkmaker alweer in liggen.

Uiteindelijk zetten de Drenten de zaken in de tweede helft toch nog naar hun hand. Cas Peters versierde de strafschop, die door hem zelf perfect werd afgerond: 2-3.

Daarmee was de overwinning voor FC Emmen een feit, maar de periodetitel ging desondanks aan de mannen van trainer Dick Lukkien voorbij. FC Dordrecht won in eigen huis met 1-0 van RKC Waalwijk, waardoor de Dordtenaren met de eer streken en een bonus van 55.000 euro incasseerden.  

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.