FC Emmen heeft Nicklas Pedersen binnen

FC Emmen heeft een deal met Nicklas Pedersen. De Deense spits, die eerder uitkwam voor FC Groningen, tekent een contract voor een seizoen met een optie op nog een jaar.

Pedersen, die nog over een tot medio 2019 doorlopend contract bij KV Mechelen beschikte, traint donderdagochtend al mee in stadion De Oude Meerdijk. Directeur Ben Haverkort van FC Emmen is de koning te rijk met de nieuwe aanwinst.

Verleden in eredivisie

,,Met Nicklas hebben we de versterking waar we al geruime tijd naar op zoek waren. We kennen hem natuurlijk goed door zijn verleden in de eredivisie. Hij is een ervaren, fysiek sterke spits, precies het type speler dat we graag aan onze selectie wilden toevoegen.’’

Ook Pedersen zelf is verheugd met de verbintenis aan de Drentse eredivisionist. ,,Dankzij FC Emmen kan ik weer op het hoogste niveau in Nederland spelen. Ik wil graag belangrijk zijn voor het team en mijn steentje bijdragen aan de doelpuntenproductie van FC Emmen.’’

Niet geliefd

De aanvaller was in Euroborg bepaald niet geliefd. Hij kwam in januari 2009 naar Groningen. Hij kreeg destijds een contract voor 4,5 seizoenen. In totaal speelde hij 68 competitiewedstrijden in het groenwit, waarin hij 11 doelpunten maakte.

Het was geen gelukkig huwelijk tussen de Scandinavische aanvaller en FC Groningen. Zo was Pedersen langdurig geblesseerd, eerst aan zijn knie, daarna aan zijn heup.

Uitspraken in de krant

Ook kwam de inmiddels 30-jarige Pedersen in opspraak door uitspraken in deze krant. In een interview zei de Deen onder meer dat hij expres slecht trainde, omdat hij toch niet opgesteld zou worden. Ook had hij openlijk een woordenwisseling met FC Groningen-directeur Hans Nijland na de laatste thuiswedstrijd van het seizoen 2011-2012 tegen NAC Breda. Nijland verweet Pedersen gebrek aan inzet. Kort daarop werd bekend dat de spits kon vertrekken. In Deense media gaf hij nadien te kennen dat hij een jaar eerder al weg had gewild.

Meer geluk

In België had Pedersen vervolgens meer geluk. In zijn eerste seizoen bij KV Mechelen scoorde hij regelmatig en groeide hij zelfs uit tot publiekslieveling. Hij dwong een transfer af naar AA Gent. Later belandde hij bij Oostende, maar Pedersen kreeg het nergens meer zo op zijn heupen als tijdens zijn seizoen in Mechelen. Afgelopen seizoen kende hij ook daar weinig succes meer, nadat KV Mechelen hem terughaalde. In 25 duels wist hij nog maar een handjevol doelpunten te maken. Mechelen degradeerde.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.