FC Emmen heeft de wind in de zeilen

Het was toch nog met hangen en wurgen, maar FC Emmen heeft zijn tweede zege op rij te pakken. De Drenten rekenden vrijdagavond af met MVV (2-1) dankzij twee treffers van Cas Peters.

Winnen en goed voetbal. Dat is wat trainer Dick Lukkien en zijn tijdelijke plaatsvervanger Casper Goedkoop logischerwijs het liefst zien.

Bij het bezoekje aan FC Volendam (3-2 winst) slaagde Emmen vrijdag alleen in de eerste opdracht, maar na een maand van tegenvallende resultaten zorgden de drie meegenomen punten uit het vissersdorp toch louter voor lachende gezichten.

Flitsende combinaties

In de eigen JENS Vesting wil en moet de club zijn fans evenwel meer bieden, benadrukte Goedkoop in de aanloop naar het duel met MVV. Hij werd voor rust op zijn wenken bediend, want Emmen kreeg al in de openingsfase de handen al op elkaar met enkele flitsende combinaties.

,,We speelden dynamisch en jaagden MVV geweldig af. Ik zag dezelfde spirit als in de slotfase tegen Volendam”, zei Goedkoop.

Knal op de vuisten

Michiel Hemmen, die na zijn goede invalbeurt in Volendam de voorkeur kreeg boven Omran Haydary, stichtte al snel het eerste gevaar met een knal op de vuisten van MVV-doelman Michael Verrips.

Maar de op en top verzorgde aanloop naar het openingsdoelpunt van Cas Peters was even later pas echt een lust voor het oog.

Emmen had zich op kenmerkende wijze en met de nodige risico’s onder het drukzetten van MVV uitgespeeld, waarna Alexander Bannink de bal met enig fortuin voor zijn voeten kreeg. De middenvelder bediende de vrijstaande Peters, die hard en zuiver uithaalde en de thuisploeg op een vroege 1-0 zette.

Tweede treffer

Peters zal zich nu nog steeds afvragen waarom hij na twintig minuten al niet op twee doelpunten stond. De Tukker leek oog in oog met Verrips alles goed te doen, maar zijn inzet belandde via beide palen op miraculeuze wijze alsnog in de handen van de opgeluchte Limburgse goalie.

Nadat collega-aanvaller Hemmen tot twee keer toe ongelukkig was in de afronding, had Peters luttele minuten voor rust alsnog zijn tweede treffer te pakken.

Weer was Bannink met een loepzuivere voorzet de architect, maar waar nu Hemmen van heel dichtbij de paal op zijn weg vond, stond Peters op de goede plaats voor de rebound (2-0).

Het door blessureleed geteisterde MVV, dat vrijdag in De Geusselt afrekende met Helmond Sport (3-1), stelde daar in de tweede helft hoegenaamd niets tegenover.

Comfortabele voorsprong

De schrik sloeg Emmen-doelman Dennis Telgenkamp alleen in de slotseconden even om het hart, maar hoewel Koen Kostons plotseling voor hem opdook, vergat hij af te drukken.

Geen wolkje aan de lucht dus, zou je zeggen. Maar een op het oog comfortabele voorsprong is bij Emmen dit seizoen allerminst garantie voor succes. Vraag bijvoorbeeld maar aan Almere City, dat anderhalve week geleden ondanks een 2-0 achterstand toch nog een punt uit het vuur sleepte op de Meerdijk.

Dat de ploeg van Goedkoop drie dagen na de inspanningen in Volendam niet nog een helft fris en fruitig vooruit kon voetballen, was geen schande. Hoewel MVV na de pauze even aandrong, hield Emmen de deur achterin lange tijd potdicht.

Applauswissel

Met de voor de moegestreden Hemmen ingevallen Haydary loerden de Drenten ondertussen op de counter.

De altijd bedrijvige Haydary leek Peters halverwege de tweede helft in stelling te brengen voor zijn hattrick, maar de topschutter kreeg de bal verkeerd op zijn voet en bleef op twee goals steken.

Omdat Emmen weinig tot niets meer te duchten leek te hebben van MVV, kreeg de ook niet meer okselfrisse Peters een applauswissel van Goedkoop. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om jeugdspeler Thijs Dallinga (17) uit Hellum zijn debuut in de hoofdmacht te gunnen.

Emmen zou Emmen echter niet zijn als het in de slotfase alsnog spannend werd. MVV-invaller Dogan Golpek knalde vanuit het niets raak via de binnenkant van de paal, maar het daaropvolgende Limburgse slotoffensief sorteerde na enkele hachelijke situaties niet meer in de gelijkmaker.

Volle mep

Goedkoop was uiteraard opgelucht met de volle mep die hij uit zijn twee duels als hoofdcoach haalde. Hij verwacht dat de zieke Lukkien deze week terugkeert op het trainingsveld.

,,We zijn blij dat Dick aan de beterende hand is”, zei Goedkoop. ,,Ik heb de groep een groot compliment gegeven. Dankzij deze twee zeges kunnen we weer naar boven kijken.”

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.