FC Emmen in slotfase onderuit tegen Cambuur

KOLLUM SC Cambuur toonde zich in het oefenduel met FC Emmen iets verder dan de Drenten. In Kollum wonnen de Friezen met 1-0 dankzij een doelpunt van oud-Emmenaar Raymond Gyasi.

In de oefenwedstrijd tegen SC Cambuur kwam Daniel Boateng gisteravond een half uur voor tijd binnen de lijnen. De Drenten verloren het duel met 1-0, maar dat was niet te wijten aan de 23-jarige centrale verdediger die de jeugdopleiding van Arsenal doorliep. Boateng maakte verdedigend een solide indruk, maar kwam weinig aan voetballen toe omdat FC Emmen in de tweede helft de regie al kwijt was.

,,Ik heb gehoord dat de Jupiler League een ideale competitie is voor spelers van mijn leeftijd die zich willen laten zien’’, vertelde Boateng. Na afloop van zijn contract bij Arsenal raakte zijn carrière in het slop. Uiteindelijk belandde hij vorig seizoen bij Södertälje op het Zweedse hoogste niveau, waar hij ook niet veel speelde. ,,Ik hoop bij FC Emmen de weg naar boven weer in te kunnen slaan.’’

Een andere proefspeler die in Kollum een goede indruk achterliet was de Duitse rechtsback Victor Maier. ,,Van hem heb ik genoten’’, gaf trainer Dick Lukkien aan. FC Emmen moet snel stappen zetten om de selectie te completeren, want het gebrek aan kwaliteit en vooral mankracht kwam gisteravond tegen Cambuur aan de oppervlakte. In de openingsfase hadden de Drenten een voorsprong kunnen nemen, maar Erixon Danso was niet scherp in de afronding. Daarna leek de weinig verheffende wedstrijd lange tijd op 0-0 af te stevenen, totdat oud-Emmenaar Raymond Gyasi zeven minuten voor tijd de Friezen alsnog naar de overwinning schoot.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.