FC Emmen is Nick Bakker lang kwijt: verdediger opnieuw gekweld door zware knieblessure

Nick Bakker wordt met een brancard-karretje tijdens de wedstrijd FC Emmen - ADO Den Haag van het veld gehaald. Foto: ANP/VI Images

FC Emmen-verdediger Nick Bakker heeft zwaar knieletsel opgelopen. De 27-jarige Groninger viel vrijdag geblesseerd uit in het thuisduel met ADO Den Haag (3-0) en is langere tijd uit de roulatie.

Bakker had in zijn tijd bij FC Groningen, waar hij zijn jeugdopleiding doorliep en debuteerde in het betaald voetbal, ook al te maken met zware knieblessures. De linksbenige centrale verdediger onderging destijds twee kruisbandoperaties.

Bij Emmen vreesden ze na het uitvallen van Bakker en diens reactie direct voor zwaar letsel. Nader onderzoek in het ziekenhuis wees uit dat Bakker inderdaad een ernstige blessure heeft opgelopen.

Toen Bakker vrijdag al in de eerste helft naar de kant moest, kwam Ferhat Görgülü in zijn plaats. Trainer Dick Lukkien heeft zaterdag in de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo centraal achterin weer de beschikking over de eerder geschorste Michaël Heylen, die tegen ADO nog vervangen werd door Keziah Veendorp. Leon Sopic zit ook nog op de bank.

Sinds Bakker in de zomer van 2016 de overstap maakte van Groningen naar Emmen, ontpopte hij zich tot een belangrijke kracht in het elftal van Lukkien. Hoewel Bakker en de clubleiding in de zomer onenigheid hadden over de contractsituatie van de verdediger, tekende hij in juli alsnog bij. Bakker ligt daardoor tot 2021 vast op De Oude Meerdijk met een optie op nog een jaar.

Ernst kwetsuur Beste nog onduidelijk

Emmen weet ondertussen nog niet hoe lang Jan-Niklas Beste buitenspel staat. De Duitser viel net als Bakker uit de wedstrijd tegen ADO, eveneens met een kniekwetsuur. Over de ernst daarvan is nog niets bekend.

menu