FC Emmen onderuit in enige oefenpot, De Leeuw debuteert

FC Emmen heeft donderdag de enige oefenwedstrijd van het trainingskamp in Spanje verloren. De Drenten gingen in Coín met 1-0 onderuit tegen Fortuna Düsseldorf.

Michael de Leeuw maakte als basisspeler achter het aanvalsduo Nicklas Pedersen en Anco Jansen zijn eerste minuten in het shirt van FC Emmen. Tim Siekman was het kind van de rekening, waardoor trainer Dick Lukkien niet met vijf maar vier verdedigers opereerde. 

Doelman Kjell Scherpen behoedde de Emmenaren  in de eerste helft nog verscheidene keren voor een achterstand. De Leeuw en Pedersen werden al in de rust uit voorzorgsmaatregelen vervangen door respectievelijk Wouter Marinus en Jafar Arias. Fortuna Düsseldorf, de nummer veertien van de Bundesliga, wisselde in de pauze op zijn beurt liefst negen keer. 

Toch namen de Duitsers na een dik uur spelen de leiding dankzij een doelpunt van Oliver Fink. Marinus had FC Emmen in de slotfase op gelijke hoogte moeten zetten, maar de invaller schoot vanaf elf meter hoog over. Naast De Leeuw maakte ook vleugelverdediger Nico Neidhart als invaller zijn eerste minuten voor FC Emmen. 

De eredivisionist, die zondag arriveerde aan de Costa del Sol, reist vrijdagavond weer terug naar Nederland.

Toon reacties

Word wakker met het belangrijkste nieuws uit het Noorden met onze ochtend-nieuwsupdate.

Meer dan 22.249 nieuwsbriefabonnees

Je kunt je op elk moment weer uitschrijven

Lees hier ons privacy statement.