Illustratie: Infographics DVHN

FC Emmen ontvangt zwaar gehavend PSV. Kan de ploeg van Dick Lukkien stunten tegen de nummer drie van de ranglijst?

Illustratie: Infographics DVHN

Het zal voor FC Emmen dinsdagavond bepaald geen makkie worden tegen PSV, de nummer drie van de eredivisie. De Drentse hekkensluiter kan zich echter troosten met het feit dat de Eindhovenaren kampen met de nodige personele problemen.

Het moge duidelijk zijn: meervoudig landskampioen PSV, dinsdagavond de tegenstander van FC Emmen, heeft een surplus aan kwaliteit. Toch moet trainer Roger Schmidt hoogstwaarschijnlijk een beroep doen op spelers van Jong PSV om het elftal aan te vullen.

De Eindhovenaren moeten het in Emmen stellen zonder de geblesseerden Noni Madueke, Mario Götze en Cody Gakpo. Ook Nick Viergever, Yorbe Vertessen en Armano Obispo zijn nog niet fit. Daarnaast kan Marco van Ginkel niet spelen, omdat een wedstrijd op het Emmer kunstgras voor hem te riskant is. Linksback Philipp Max is een twijfelgeval, omdat hij afgelopen weekend ziek was.

FC Emmen zal tegen PSV ruimte krijgen

Eerder dit seizoen verloor FC Emmen nipt van PSV doordat Maxi Romero in de blessuretijd de 2-1 binnenkopte. De Argentijnse aanvaller is er dinsdagavond niet bij, omdat hij enige tijd geleden zijn kruisband afscheurde.

Het lijken allemaal tekenen die erop wijzen dat er op De Oude Meerdijk wel eens een stunt in de maak zou kunnen zijn. Zou het nu wél lukken om PSV op de knieën te krijgen? Zonder te oordelen over de Eindhovense afwezigen, denkt FC Emmen-trainer Dick Lukkien dat zijn ploeg in ieder geval de ruimte zal krijgen om te voetballen. „Daarentegen zoekt PSV zijn mogelijkheden uit en is in staat om makkelijk goals te maken.”

Jari Vlak moet voor diepgang zorgen

Dat laatste is een kwaliteit die FC Emmen vooralsnog ontbeert. Zaterdag tegen ADO (0-0) waren de Emmenaren voetballend gezien lange tijd de betere ploeg, maar werden aanvallend amper gevaarlijk. „We moeten er niet omheen draaien: er moet nog een tandje bij”, laat Lukkien weten.

„We zijn op dit moment niet voldoende in staat om de ruimte rondom Michael de Leeuw (spits, red.) te bespelen.” Naast het aantrekken van een grote en sterke spits, is het volgens de coach zaak om meer aansluiting vanuit het middenveld te creëren. Daarom heeft hij besloten om nieuwkomer Jari Vlak tegen PSV een basisplaats te geven. „Hij heeft goed getraind en brengt het gewenste loopvermogen.”

Glenn Bijl hoogstwaarschijnlijk afwezig

Een aderlating voor Lukkien is de onzekerheid omtrent het meespelen van Glenn Bijl. De rechtsback moest zaterdag tegen ADO Den Haag vroegtijdig het veld verlaten en trainde maandag niet mee. Als de Knoalster ook dinsdag nog altijd te veel last heeft, dan start Ricardo van Rhijn.

Verder krijgt Nikolai Laursen op rechtsvoor de voorkeur boven Robbert de Vos en twijfelt Lukkien op het middenveld nog tussen Ben Moussa en Simon Tibbling als partner in crime voor Jari Vlak. Waar aanwinst Kerim Frei voor de tweede keer op rij in de basis staat, moet een andere nieuwkomer nog even wachten. Jean-Pierre Rhyner zit nog een schorsing van één wedstrijd uit.

Krijg je geen genoeg van FC Emmen? Beluister dan hieronder de DvhN-podcast Radio Meerdijk! Daarin praten clubwatcher Jonathan Ploeg, sidekick William Pomp en presentator Thijs de Jong je iedere maandagmiddag bij over het wel en wee bij de club.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
menu