Vlak voor de start van de voorbereiding op het nieuwe seizoen slaat FC Emmen opnieuw toe. De Drentse eerste divisionist neemt Leonel Miguel over van FC Groningen. De 20-jarige centrale verdediger tekent voor één jaar met een optie voor een tweede.

Het gerucht dat Leonel Miguel FC Groningen voor FC Emmen zou verlaten, gonsde al weken rond in de noordelijke voetbalwereld. Drie dagen voor de start van de voorbereiding blijkt het gerucht waarheid te zijn geworden. Hij maakt deel uit van de grondige renovatie van de Emmer selectie, die noodzakelijk is omdat de club afgelopen seizoen naar de eerste divisie degradeerde.

Leonel Miguel: ‘Tijd voor een nieuwe stap’

Miguel, afkomstig uit Zuidhorn, maakte afgelopen seizoen zijn debuut in het eerste elftal van FC Groningen. Desondanks waren er twijfels rondom de potentie van de speler en werd besloten zijn aflopende contract niet te verlengen. De jongeling mocht weliswaar op amateurbasis voor de Trots van het Noorden actief blijven, maar kiest dus voor zijn kansen bij FC Emmen.

„Voor mij is het tijd voor een volgende stap”, laat Leonel Miguel opgetogen weten. „Ik wil bij FC Emmen doorbreken in het betaalde voetbal. De afgelopen seizoenen hebben we allemaal kunnen zien dat het voetbal in Emmen leeft en dat er een mooie sfeer is op De Oude Meerdijk. Daar wil ik de komende seizoenen deel van uitmaken.”

Hereniging met Oussame El Azzouzi bij FC Emmen

De 20-jarige centrale verdediger is tot nu toe de vierder aanwinst van Drentse voetbaltrots. Eerder werd Oussame El Azzouzi (19), zijn voormalige teamgenoot bij FC Groningen, al vastgelegd. Beide spelers worden dus weer herenigd in het team van oefenmeester Dick Lukkien. Ook Jeroen Veldmate (32) en Peter van Ooijen (29) kwamen onlangs de Emmer gelederen versterken.

Andere interessante opties voor de Drentse voetbaltrots zijn naar verluidt Kian Slor (19), Romano Postema (19) en Sam Schreck (22), eveneens in dienst bij FC Groningen. Net als Miguel en El Azzouzi kwamen deze drie bij de Trots van het Noorden niet of nauwelijks aan spelen toe en is het uitzicht op speeltijd voor komend seizoen vooralsnog troebel.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen
FC Emmen