FC Emmen slaat driedubbele slag op de transfermarkt: Kerim Frei, Jean-Pierre Rhyner en Didier La Torre komen naar Drenthe

Kerim Frei tijdens de thuiswedstrijd tegen FC Twente op 11 februari 2020. Foto: ANP

In de strijd om lijfsbehoud in de eredivisie heeft FC Emmen toegeslagen op de transfermarkt. Jean-Pierre Rhyner en Didier La Torre komen de Drentse gelederen versterken, maar de belangrijkste aanwinst is een oude bekende: Kerim Frei.

Meer dan eens gaan de gedachten in Emmen en omstreken terug naar vorig seizoen. De lokale FC leek in eigen huis haast onverslaanbaar. Het elftal draaide als een tierelier en de versterkingen wisten zich moeiteloos aan te passen. Een van die versterkingen was Kerim Frei. De Turks-Zwitserse vleugelspits kwam tijdens de winterstop op huurbasis over van de Turkse grootmacht Basaksehir en speelde slechts drieënhalve wedstrijd voor FC Emmen, maar liet op velen een onuitwisbare indruk achter. Het waren niet zozeer zijn doelpunten (1) en assists (1), maar zijn dreiging en frivoliteit die het hoofd van menig Emmen-sympathisant op hol bracht.

Mede door de coronapandemie keerde Frei vroegtijdig terug naar Turkije om daar zijn geluk te beproeven, maar nu, een klein jaar later, keert hij terug op het oude nest. Frei kwam het afgelopen half jaar bij Basaksehir nauwelijks aan spelen toe en stond open voor een terugkeer naar Emmen. De onderhandelingen tussen beide partijen liepen al sinds november, maar ondanks wederzijds enthousiasme kwam de deal maar niet rond. Inmiddels is de Frei aangekomen in Emmen, waar hij morgen een medische keuring zal ondergaan en met zijn handtekening de deal zal verzegelen. De lengte van het contract is vooralsnog onduidelijk.

Jean-Pierre-Rhyner: international voor Peru

Inmiddels is ook Jean-Pierre Rhyner in Emmen aangekomen. De 24-jarige verdediger komt over van de Spaanse tweededivisionist Cartagena, waar hij de afgelopen maanden op huurbasis speelde. Hij is eigendom van een andere Spaanse club, Cádiz CF, waarvan FC Emmen hem in ieder geval de komende maanden huurt. Evenals Frei zal hij zaterdag worden gekeurd en, afhankelijk van de uitslag, zijn handtekening onder een contract zetten. Rhyner heeft een dubbele nationaliteit, namelijk Zwitsers en Peruaans. Hij kwam de laatste maanden weinig aan spelen toe, maar werd desondanks opgeroepen voor het nationale elftal van Peru.

De verdediger stond al langer op het scoutingslijstje van FC Emmen, maar de deal kwam afgelopen week in een stroomversnelling. Een trainerswissel bij Cartagena zou een negatieve impact hebben gehad op het aantal speelminuten dat Rhyner kreeg, waardoor hij maar al te graag op de Emmer interesse in wilde gaan. Met zijn komst wordt hij de Peruaanse enclave bij de Drentse eredivisionist uitgebreid. Die bestond naast Rhyner uit Miguel Araujo en Sergio Peña. Maar zoals de afgelopen weken al uitlekte, blijft het daar niet bij. Het trio Peruanen bij FC Emmen wordt een kwartet.

Didier La Torre: een ruwe diamant

Vorige week werd al bekend dat FC Emmen in een vergevorderde onderhandeling was met Didier La Torre, maar inmiddels lijkt de deal bezegeld. De 18-jarige Peruaanse aanvaller liet eind vorig jaar zijn contract ontbinden bij Alianza Lima in zijn geboortestad, nadat de hoofdmacht van die club naar het tweede niveau was afgezakt. Ondanks interesse van de Braziliaanse grootmacht Palmeiras, kiest hij voor een verblijf in Emmen. In Brazilië wachtte hem in eerste instantie een plek bij de reserves. Dat FC Emmen hem met een plek in het eerste elftal een beter perspectief biedt, lijkt de doorslag te hebben gegeven. Hij zal een meerjarig contract tekenen.

Opvallend is dat La Torre eind november vorig jaar pas zijn debuut in het eerste elftal van Alianza Lima maakte en tot nu toe verdeeld over twee wedstrijden in totaal ‘slechts’ 54 minuten speelde. Volgens ingewijden mag dat dan kort zijn, in die minuten maakte de aanvaller een betere indruk dan veel van zijn teamgenoten. La Torre wordt ook in zijn eigen land dan ook omschreven als ‘groot talent’ en ‘ruwe diamant’. De aanvaller kan op meerdere posities voorin uit de voeten. Hoewel zijn sterkste been zijn linker is, voelt La Torre zich thuis op zowel de linker- als rechterflank. Dat geldt ook voor de nummer 10-positie achter de spits.

Krijg je geen genoeg van FC Emmen? Beluister dan hieronder de DvhN-podcast Radio Meerdijk! Daarin praten clubwatcher Jonathan Ploeg, sidekick William Pomp en presentator Thijs de Jong je iedere maandagmiddag bij over het wel en wee bij de club.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen