FC Emmen-talent Luciano Carty ondergaat geslaagde schouderoperatie

Luciano Carty, links. Foto: ANP

De operatie aan de schouder van Luciano Carty is geslaagd, zo laat de talentvolle aanvaller van FC Emmen via social media weten.

Luciano Carty (19) kampte al langere tijd met een schouderblessure. Het gewricht schoot onder andere eind oktober tijdens de bekerwedstrijd tegen FC Eindhoven nog uit de kom. Een probleem dat vaker voorkwam, waardoor hij en de staf van FC Emmen geen andere oplossing zagen dan een operatie. Mogelijk is de rappe buitenspeler de rest van dit seizoen niet meer inzetbaar.

Doorbraak gestuit

Een flinke tegenvaller voor de geboren Groninger, die dit seizoen zijn doorbraak in het eerste elftal van FC Emmen beleefde. Hij debuteerde op 19 oktober 2020 uit bij PSV (2-1 verlies). Zijn laatste wedstrijd dateert van 8 november, tegen Vitesse (3-1 verlies). Carty was die wedstrijd aangever van de enige Emmer treffer. Zijn trainer, Dick Lukkien, roemde na afloop zijn potentie.

Het niet kunnen inzetten van Carty is volgens de Veendammer oefenmeester een aderlating. Met zijn frivoliteit en snelheid zou de jongeling volgens Lukkien van grote waarde kunnen zijn voor FC Emmen, de huidige hekkensluiter in de eredivsie. Het ontbreekt de ploeg onder andere aan de nodige slagkracht voorin.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport
FC Emmen