FC Emmen loot wederom een thuiswedstrijd in de beker, ditmaal tegen sc Heerenveen: 'Een mooie uitdaging'

Foto: Cor Lasker

FC Emmen treft SC Heerenveen in de achtste finale van de KNVB beker.

De Drentse voetbalreus speelt thuis in de eigen Oude Meerdijk tegen de Friese club. De wedstrijd staat gepland op 18, 19 of 20 januari. Als FC Emmen zich via sc Heerenveen voor de kwartfinale weet te plaatsen, dan speelt de ploeg van trainer Dick Lukkien medio februari opnieuw een thuisduel.

De Veendammer oefenmeester laat weten blij te zijn dit seizoen voor de derde keer op rij een bekerduel op eigen bodem te mogen spelen, na de eerdere zeges op FC Eindhoven (2-0) en FC Groningen (2-1). „Het is bovendien een mooie uitdaging”, voegt Lukkien eraan toe.

Voorgaande ontmoetingen

De laatste confrontatie tegen Heerenveen in de eredivisie ging op 20 oktober in Friesland met 4-0 verloren. Mede door twee rode kaarten, voor Simon Tibbling en Nikolai Laursen. In de twee seizoenen ervoor won FC Emmen op het hoogste niveau twee keer van Heerenveen en speelde het eenmaal keer gelijk.

In de beker ontmoetten de twee noordelijke ploegen elkaar vier keer eerder. De laatste keer was in het seizoen 2010/2011. Toen schakelden de Superfriezen het team van René Hake uit met een comfortabele 1-3 zege. De eerste keer was op 12 augustus 1995 in het Abe Lenstra-stadion. Jan de Jonge scoorde het enige Emmer doelpunt, maar voorkwam daarmee niet de 2-1 nederlaag.

Overige bekerduels

De andere wedstrijden in de achtste finales van de KNVB-beker zijn FC Volendam - PSV, Vitesse - ADO Den Haag, AZ - Ajax, NEC - Fortuna Sittard, VVV - Go Ahead Eagles, Feyenoord - Heracles, en MVV - Excelsior.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Sport