Michaël Heylen probeert het schot van Spartaan Mohamed Rayhi te blokken.

FC Emmen-verdediger Michaël Heylen: 'Mijn fout bracht Sparta in een zetel'

Michaël Heylen probeert het schot van Spartaan Mohamed Rayhi te blokken. Foto: ANP Sport

Rotterdam Mede door defensief geklungel verloor FC Emmen zondagmiddag met 5-1 van Sparta Verdediger Michaël Heylen deelde in de malaise. De Belg was na twee minuten debet aan de openingstreffer op Het Kasteel.

,,Ik sta hier met een enorm baalgevoel’’, sprak Michaël Heylen verslagen. De Belg ging na twee minuten gruwelijk in de fout, waardoor Sparta op 1-0 kwam tegen FC Emmen. Heylen had ruzie met zijn eigen voeten en daar profiteerde Spartaan Patrick Joosten optimaal van. ,,Ik wilde de bal controleren en terugspelen op Dennis (Telgenkamp, red.), maar ik raak hem totaal verkeerd. Het is verschrikkelijk.’’

Heylen was niet de enige Drentse verdediger die schutterde tegen de Rotterdammers. Lorenzo Burnet verspeelde de bal op kinderlijke wijze en leidde daarmee de 2-0 in, bij de 3-0 mocht Bart Vriends vrijstaand inkoppen en tot overmaat van ramp tikte Miguel Araujo tien minuten voor tijd de bal in zijn eigen doel. Emmen kon dat aanvallend niet herstellen. De voorwaartsen misten elke vorm van creativiteit op Het Kasteel.

Zuurste scenario

Heylen had het gevoel dat FC Emmen in Rotterdam de eerste uitzege van het seizoen kon pakken. ,,Ik verwachtte heel veel van deze wedstrijd. Dat deden we allemaal. We wilden absoluut de eerste drie punten meenemen of op z’n minst Sparta niet uit laten lopen. Het mocht helaas niet zo zijn. Dit is het zuurste scenario en dat is enorm kut, als ik het zo mag noemen’’, sprak de Vlaming.

,,Mijn fout bracht Sparta in een zetel. Ze kropen naar achteren en wachtten rustig op hun kans en op fouten bij ons. We hebben hen de goals gegeven. Dat is geen prettig gevoel en dan moet ik het hier ook nog komen uitleggen, maar dat hoort er nu eenmaal bij.’’

De horrorfout van Heylen diende zich niet aan. De Belgische centrale verdediger behoorde de laatste weken met degelijk verdedigen en mooie crossballen juist tot de uitblinkers bij FC Emmen. ,,Persoonlijk voelde ik me de afgelopen tijd goed, maar je ziet: het kan snel gaan in de topsport.’’

Blunder

Heylen kon zijn blunder tegen Sparta maar moeilijk verwerken. De verdediger oogde onzeker een leed veelvuldig balverlies. ,,Ik kon het niet loslaten. Dan wordt het een lange middag, maar je weet dat je verder moet. Dat doe je dan ook, maar we kregen opnieuw op klungelige wijze een doelpunt tegen. Dan wordt het heel lastig en zie je dat de hele ploeg het moeilijk heeft. Dat is allemaal begonnen met mijn fout. Daar zijn we niet bovenop gekomen’’, sprak de Belg schuldbewust. 

,,Het wordt voor mij een lange reis terug naar Emmen. Ik heb hier nog wel even last van. Maandag analyseren we de wedstrijd en dinsdag hebben we een vrije dag. Die zal ook niet prettig zijn. Daarna moet de knop omgedraaid worden richting zaterdag’’, besloot Heylen.

menu